CREDO GROUP

Кабмін оновив порядок зупинення реєстрації податкової накладної та розрахунку коригування в ЄРПН. Зокрема, блокуватимуть податкові накладні платників, які відповідають хоча б одному критерію ризиковості.

12.10.2022 КМУ прийняв зміни до Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних.

Зокрема, унеможливили безумовну реєстрацію розрахунків коригування (РК), які склав постачальник товарів/послуг до податкової накладної (ПН) на отримувача — платника податку, в яких передбачили зменшення суми компенсації вартості хоча б одного з товарів/послуг їх постачальнику.

Передбачили вимогу зупиняти реєстрацію в ЄРПН ПН/РК платника податку, якщо він відповідає хоча б одному критерію ризиковості платника податку.

Зобов’язали комісії органів контролю не враховувати таблицю даних платника податку, якщо:

  • платник податку відповідає критеріям ризиковості;
  • ▪орган контролю отримав інформацію про те, що відомості із таблиці даних платника податку не відповідають видам економічної діяльності відповідно до КВЕД, кодам товарів за УКТ ЗЕД  чи кодам послуг за ДКПП, які постачає або отримує платник податку, ввозить на митну територію України.