CREDO GROUP

Внесені зміни до ПКУ, стосовно зміни правил відмови від спеціальної групи єдиного податку

21 листопада Президент підписав Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів щодо приватизації державного і комунального майна, яке перебуває у податковій заставі, та забезпечення адміністрування погашення податкового боргу» № 2719-IX від 03.11.2022 р.

Окрім питань, що стосуються приватизації державного і комунального майна та забезпечення адміністрування погашення податкового боргу, цей Закон також встановив правила згідно з якими платники податків можуть відмовитися від третьої спеціальної групи єдиного податку за ставкою 2%.

Так, платник податку має право самостійно, шляхом подання заяви, відмовитися від використання особливостей оподаткування єдиним податком на 3-й групі єдиного податку, з першого дня місяця, наступного за місяцем, у якому прийнято таке рішення. У такому разі платник податків вважається таким, що застосовує систему оподаткування, на якій він перебував до обрання особливостей оподаткування, передбачених цим пунктом, Виключенням є той факт, якщо у заяві про відмову від використання особливостей оподаткування, платник податку зазначив про перехід на сплату інших податків і зборів.