CREDO GROUP

Звіт про зайнятість і працевлаштування осіб з інвалідністю подавати більше не потрібно

Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту соціальних, трудових та інших прав фізичних осіб, у тому числі під час воєнного стану, та спрощення обліку робочих місць для осіб з інвалідністю» від 18.10.2022 р. № 2682-IX з 06.11.2022 р. внесені зміни, до Закону України «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні» від 21.03.1991 р. № 875-XII, зокрема, до ст. 18 і 19 цього Закону.

Тепер більше не потрібно звітувати щодо працевлаштування осіб з інвалідністю, «Звіт про зайнятість і працевлаштування осіб з інвалідністю» за формою № 10-ПОІ (річна), включаючи звітність за 2022р. Проте, і надалі потрібно працевлаштовувати осіб з інвалідністю, за основним місцем роботи, відповідно до нормативів встановлених законодавством.

Нагадаємо, що на сьогодні, норматив робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю залишається без змін — в розмірі 4 % середньооблікової чисельності штатних працівників облікового складу за рік. Якщо середньооблікової чисельності штатних працівників становить від 8 до 25 осіб, підприємство має працевлаштувати одну особу з інвалідністю.